Јавни позив приватном и истраживачком сектору за одговор на здравствену кризу изазвану COVID-19 у Србији

Превенција

Назив:

Са визирима на првој линији

Kратак опис:

Производња визира за раднике под високим ризиком излагања Covid-19.

Аутор:

Пословни центар „„All In One“ дoo

Тражени буџет:

80.000 USD

Временски оквир:

6 месеци
Проблем: Заштитом целе површине лица, укључујући уста, нос и очи, употреба визира у великој мери смањује могућност заразе болешћу која се преноси капљичним путем, као што је Covid-19. Због тога је обезбеђивање визира за све оне који имају честе контакте на свом послу, као што су здравствени радници, пружаоци услуга, војска и полиција, од кључне важности за њихову личну заштиту, као и за контролу ширења вируса. У тренутној здравственој кризи, постоји хитна потреба за овом врстом опреме, али она може да буде и од дугорочног значаја у заштити радника од других агенса који представљају претњу по здравље (нпр. хемикалије).
Решење: Ово решење укључује производњу 15.000 визира у року од 6 месеци и њихово донирање онима који су у обављању своје делатности под највећим ризиком. Следећи смернице СЗО, ова компанија је машине и материјале који се иначе користе за производњу маркетиншких материјала употребила за производњу визира оригиналног дизајна. У потпуности провидни и на удар отпорни визири покривају лице и спреда и са страна, представљајући физичку баријеру против преноса капљица. Визири су израђени од отпорних материјала па су лаки за дезинфекцију и чишћење ради поновне употребе. Прилагодљива трака обезбеђује да визир буде удобан за ношење.
Додатне информације: Ово решење би могло да има висок утицај у заштити пружалаца услуга, неговатеља и других група које су у високом ризику од излагања. Решење је одрживо и подразумева иновативан и брз приступ у промени намене постојеће опреме. Компанија је већ обавила тестирање прототипа који је израђен у складу са оригиналним дизајном. За наставак производње, компанији је потребно да набави материјал (PET-G) који се користи у производњи визира. Производни капацитет компаније износи 125 визира дневно. Компанија би такође била у могућности да обезбеди дистрибуцију визира широм Србије.